Υλικά
υλικά για μια μέτρια πίτσα
500 γρ. ζύμης για πίτσα
400 γρ. σπαράγγια πράσινα
1 1/3 ρικότα
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ.σκόρδου τριμμένες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220ο ή 250ο.
Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ταψάκι για πίτσα 26 εκ.
(ενδεχομένως καλυμμένο με χαρτί ψησίματος).
Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε τη ρικότα με την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρούμε το σκληρό τμήμα του μίσχου και τα κόβουμε σε φλοίδες κατά μήκος, διατηρώντας τις κορυφές ανέπαφες.
Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε μόνο τις τρυφερές κορυφές.
Τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνουμε το μείγμα του τυριού στην πίτσα και βάζουμε επάνω τα σπαράγγια.
Την ψήνουμε για 10'-12'.