Καλαμαράκια με ελιές στο τηγάνι

Καλαμαράκια με ελιές στο τηγάνι
υλικά για 4 άτομα
1200 γρ. καλαμαράκια
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
20  ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι (όχι ξιδάτες)*
3 σκ.σκόρδο λυωμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαραθόσπορο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πόδια από το σώμα. Κόβουμε το σώμα τους σε ροδέλες (αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα) και τα αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τις ελιές και τον μαραθόσπορο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τηγανίζουμε μερικά λεπτά γυρίζοντάς τα. Δεν τα τηγανίζουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν. Πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ούζο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
* Αν οι ελιές είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε στη μέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε ελιές, αλλά όχι ξιδάτες.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen