Follow us

Μανιτάρια γεμιστά με φρέσκο λουκάνικο

Μανιτάρια γεμιστά με φρέσκο λουκάνικο

Υλικά

Υλικά

12 μεγάλα μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο

500 γρ. φρέσκο χωριάτικο λουκάνικο

150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε και ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια τους.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε ελάχιστο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα βγάζουμε και σοτάρουμε το φρέσκο λουκάνικο.

Αν θέλουμε μάλιστα, μπορούμε να αφαιρέσουμε και το περίβλημα του ώστε να διαλυθεί καλύτερα στο μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε με σύνεση στο αλάτι και αναμειγνύουμε στο ζεστό μείγμα, εκτός φωτιάς πια το μισό μαϊντανό, το σοταρισμένο σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα απλώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 160ο С, φούρνο για 20 λεπτά.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.