Follow us

Αχνιστό σπανάκι με ταχίνι

Αχνιστό σπανάκι με ταχίνι

Υλικά

υλικά για 4 άτομα (σαν πρώτο πιάτο)

500 γρ. σπανάκι πολύ τρυφερό (πλυμένο, στεγνωμένο)

3 κ.σ. ταχίνι

4 κ.σ. χυμό λεμόνι

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. σουσάμι, ελαφρά καβουρδισμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Σ΄ένα μπλέντερ χτυπάμε μαζί το ταχίνι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ νερό, μέχρι να γίνουν σαν σάλτσα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι (αν τα φύλλα είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε).

Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει χωρίς να λυώσει, περίπου 4' -ανάλογα με το πόσο τρυφερό είναι.

Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά, πιέζοντας να φύγουν τα υγρά.

Το ανακατεύουμε με τη σάλτσα ταχινιού και δοκιμάζουμε, αν θέλει περισσότερο αλατοπίπερο.

Το σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω σουσάμι.

Συνοδεύει όσπρια, ψητό ψάρι και πολλά άλλα πιάτα ή σερβίρεται σκέτο, σαν ορεκτικό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.