Follow us

Μεξικάνικη πικάντικη φασολάδα

Μεξικάνικη πικάντικη φασολάδα

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. κόκκινα φασόλια, μουσκεμένα αποβραδίς
1 κουτί ντοματίνια στο χυμό τους
1 μέτρια πατάτα ή γλυκοπατάτα σε κύβους
1 καρότο σε φετάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ζαράκια
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κόκκινη στρογγυλη πιπεριά σε λωρίδες
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (ή 2 ξερές πιπερίτσες τσίλι τριμμένες)
1 κ.γ. κίμινο σε σπόρους
5-6 κόκκους πιπεριού
αλάτι, πιπέρι
300 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2/3 του ελαιολάδου και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά κρεμμύδια, πιπεριές, καρότα, σκόρδο, για 4'-5'. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για 1' και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φασόλια με τον ζωμό ή το νερό και τη ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40'. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πατάτες, αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα φασόλια. Αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον ωμό αγουρέλαιο στα πιάτα.
Σημ. προσαρμόζουμε την ποσότητα του τσίλι ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλουμε τη σούπα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;