Follow us

Κόκκινο γλυκόξινο λάχανο (συνοδευτικό)

Κόκκινο γλυκόξινο λάχανο (συνοδευτικό)

Υλικά

Υλικά

½ λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο

3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 γεμάτη κουταλιά μαύρη ζάχαρη (υγρή)

65 ml  (1/2 ποτήρι του κρασιού) ξίδι από κόκκινο κρασί

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το λάχανο.

Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με τα υγρά τους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν, τα σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί για 45 λεπτά περίπου.

Αν σωθούν τα υγρά του πριν μελώσει το λάχανο, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.

Το κόκκινο λάχανο, έτσι μαγειρεμένο κρατά την υφή του, αλλά μελώνει.

Ιδανικά, συνοδεύει το μαγειρευτό χοιρινό και το αγριογούρουνο, τα βραστά λουκάνικα και τα μαύρα λουκάνικα (τύπου boudin noir).

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.