Υλικά
Για τη σούπαΥλικά για 4 μερίδες
200 γρ. σελινόριζα, καρέ
200 γρ. γάλα
240 γρ. νερό
60 γρ. κάστανο, προβρασμένο
55 γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες
30 γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς
12 γρ. μέλι καστανιάς
50 γρ. πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
2 γρ. προσούτο τραγανό
αλάτι
Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ
200 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ
6 γρ. σέλερι, κομμένο μπουνουάζ
1,5 γρ. χυμός λεμόνι
0,60 γρ. ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα.
Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.
Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, και το μέλι καστανιάς.
Για το πράσινο μήλο σέλερυ μιξΦτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε.
Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.