Σούπα βελουτέ με κάστανα

Σούπα βελουτέ με κάστανα
Υλικά για 6 άτομα
200 γρ. κάστανα και 3-4 για το γαρνίρισμα
1/2 λ. ζωμό κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τα κάστανα, τα χαράζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 20' περίπου. Κατόπιν, αφαιρούμε εξωτερική και εσωτερική φλούδα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τα κάστανα και το σκόρδο και τα γυρίζουμε με σπάτουλα 1'-2'. Ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 15'-20'. Ενδιαμέσως δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σούπα και την περνάμε από το μπλέντερ. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε. Τη σερβίρουμε καυτή και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μυρώνι και λίγα θρυμματισμένα κάστανα, ψητά ή βραστά.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen