Follow us

Ριζότο με κρόκο, όπως στο Μιλάνο

Ριζότο με κρόκο, όπως στο Μιλάνο

Υλικά

Υλικά

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

150 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο)

1,5 λίτρο ζωμό από μοσχάρι ή κοτόπουλο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 δόση κρόκο (ζαφορά)

1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε μέχρι να γίνει σα διάφανο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι και το αφήνουμε να γίνει κι αυτό διάφανο, για 5 – 8 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να εξατμιστεί, ανακατεύοντάς το συνέχεια και τέλος τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι.

Παίρνουμε λίγο από το ζωμό, τον οποίο έχουμε αφήσει να σιγοβράζει σε μία διπλανή κατσαρόλα και μόλις εξατμιστεί το κρασί, αρχίζουμε να προθέτουμε ζωμό στο ρύζι, κουτάλα- κουτάλα, διατηρώντας πάντα δυνατή τη φωτιά.

Κάθε φορά που εξατμίζεται ο ζωμός προσθέτουμε μια νέα ποσότητα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στα μισά της διαδικασίας, προσθέτουμε τον κρόκο.

Υπολογίζουμε ότι περίπου στα 20 λεπτά, από τη στιγμή που ρίξαμε το ρύζι, το ριζότο θα είναι έτοιμο.

Το απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Το τελειώνουμε, δένοντας το με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα κι ανακατεύοντας το καλά για να αποκτήσει «πάχος».

Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά για να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε αμέσως πολύ ζεστό.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.