Υλικά
Yλικά για 4 άτομα
300 γρ. τορτιλιόνι (ή άλλα ζυμαρικά μεγάλου σχήματος)
250 γρ. μοτσαρέλα
300 γρ. ντομάτες ώριμες
300 γρ. μελιτζάνες
1 πράσινη και 1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά
6 φιλετάκια αντσούγιας ή σαρδέλας παστής
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ζεματάμε τις ντομάτες για να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε στη συνέχεια σε κυβάκια.
Πλένουμε μελιτζάνες και πιπεριές και τις κόβουμε επίσης σε κύβους 1 εκ.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι 3 κ.σ ελαιόλαδο και μαλακώνουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένα, προσθέτοντας αλατοπίπερο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 220ο C.
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Τα στραγγίζουμε al dente και τα ανακατεύουμε αμέσως με το μείγμα των λαχανικών.
Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο, 3 κ.σ ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες.
Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα τα μισά ζυμαρικά. Απλώνουμε επάνω τη μισή μοτσαρέλα σε κυβάκια και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τη μοτσαρέλα που έμεινε.
Βάζουμε το φαγητό στον φούρνο για 15'.