Υλικά
Yλικά
320 γρ. ταλιατέλες αβγού
80 γρ. καρυδόψιχα
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη μπεσαμέλ:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λ. γάλα πλήρες
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Τοστάρουμε ελαφρά τα καρύδια σε τηγάνι ανακατεύοντας ή στο γκριλ (με προσοχή να μην καούν).
Τα χοντροκόβουμε.
Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 3'-4' σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το γάλα (καλύτερα χλιαρό) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και 30 γρ.
από την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε αρκετά σκληρά ακόμα (al dente).
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο C.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και απλώνουμε το 1/3 των ζυμαρικών.
Πασπαλίζουμε με τα μισά καρύδια, το 1/3 της μπεσαμέλ και της παρμεζάνας.
Συνεχίζουμε στρώνοντας τα υλικά εναλλάξ, τελειώνοντας με μπεσαμέλ και παρμεζάνα.
Σκορπάμε επάνω κομματάκια φρέσκου βούτυρου και ψήνουμε για 15, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.