Follow us

Παντζαροκεφτέδες με σπανάκι και κολοκύθα

Παντζαροκεφτέδες με σπανάκι και κολοκύθα

Υλικά

Υλικά

100 κριθαρένια παξιμάδια, μουλιασμένα

300 γρ. παντζάρια βρασμένα και τριμμένα στον τρίφτη

100 γρ. κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη στον τρίφτη

200 γρ. σπανάκι, πλυμένο, καλά στυμμένο με τα χέρια  και ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. σ. φρεσκο δυόσμο

2 κ. σ. ξίδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Βάζουμε τα παξιμάδια σε μια λεκάνη για να μουλιάσουν κι όταν μαλακώσουν τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας, τα μεταφέρουμε σε μια άλλη λεκάνη και προσθέτουμε τα τριμμένα παντζάρια, την κολοκύθα, το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι κεφτέδες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πλάθουμε τους κεφτέδες, αλευρώνουμε καλά και τους τινάζουμε πριν τους ρίξουμε στο τηγάνι.

Τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με στρωμένη με απορροφητικό χαρτί που θα τραβήξει το περιττό λάδι τους.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.