Follow us

Χορτοκεφτέδες χωρίς τυρί

Χορτοκεφτέδες χωρίς τυρί

Υλικά

200 γρ. σπανάκι
200 γρ. σέσκουλα
200 γρ. φύλλα από παντζάρια
6 φύλλα από την καρδιά ενός μαρουλιού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αβγά, ολόκληρα
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή κύμινο
αλεύρι για το αλεύρωμα
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τα χόρτα. Αφαιρούμε τους μίσχους των φύλλων και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο και φαρδύ τρυπητό, τα περιχύνουμε με βραστό νερό και μόλις δούμε ότι «μαράθηκαν» λίγο, τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα φαρδύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα χόρτα μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο ή το κύμινο και ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται μέχρι να βεβαιωθούμε πως το μείγμα μας δεν είναι υδαρές. Το πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε τους χορτοκεφτέδες μας ζεστούς, συνοδεύοντας τους με μια σάλτσα γιαουρτιού, αρωματισμένη με άνηθο ή κάποιο άλλο μυριστικό της αρεσκείας μας.

Θ.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…