Υλικά
Υλικά για 5 πίτες
5 μεσαίες αραβικές πίτες
2-3 μελιτζάνες (να βγουν 10 λεπτές φέτες)
250 γρ. φέτα
1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 σκ.σκόρδου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Φτιάχνουμε ένα "πέστο" ρόκας: βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ τη ρόκα, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι και χτυπάμε να γίνουν πολτός.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε (λαδωμένες και αλατισμένες) σε τηγάνι με αυλάκια.
Αλοίφουμε τις πίτες με το πέστο και απλώνουμε σε καθεμία από 2 φέτες μελιτζάνας, πλάι-πλάι.
Μοιράζουμε επάνω τη φέτα και τυλίζουμε τις πίτες σε ρολά.
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε ολόκληρες ή κομμένες λοξά στη μέση.