Τορτίγιες με γέμιση κιμά

Τορτίγιες με γέμιση κιμά
Υλικά για 6 μεσαίες πίτες
6 πίτες οβάλ ή στρογγυλές (που ανοίγουν σαν τσέπη)
350 γρ. κιμά (ο αρνίσιος ταιριάζει καλύτερα)
1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 ντομάτες σε φέτες, ξεσποριασμένες
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4'. Προσθέτουμε τον κιμά μαζί με το κύμινο και σωτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Τότε προσθέτουμε τον πελτέ λυωμένο σε 1/2 φλ.τσ. νερό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να το πιεί (τουλάχιστον 10'). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Βάζουμε τις πίτες να ψηθούν για 1' σε αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε τις φέτες της ντομάτας με τον μαϊντανό και τις μοιράζουμε στις πίτες. Γεμίζουμε κάθε πίτα με το μείγμα του κιμά και σερβίρουμε.
Σημ. μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο ή άλλο καυτερό κόκκινο πιπέρι αν θέλουμε. Επίσης, τις φτιάχνουμε και με tacos και με αραβική πίτα.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen