Υλικά
Υλικά για 4 μεγάλες τορτίγιες
1 στήθος από ψητό κοτόπουλο
1 μπάλα μοτσαρέλα (περ.150-200 γρ.)
12 τοματίνια κομμένα στη μέση και ξεσποριασμένα
2 κ.σ. φυλλαράκια βασιλικού
1 καρδιά μαρουλιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε κυβάκια.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 8 φετάκια με ίδιο πάχος.
Σ' ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα τοματίνια, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Απλώνουμε σε κάθε πίτα μερικά μικρά φύλλα μαρουλιού και μοιράζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ακουμπάμε επάνω από δυο φετάκια μοτσαρέλας.
Γυρίζουμε προς τα επάνω τη μια άκρη της κάθε πίτας να κλείσει και τυλίγουμε σχετικά χαλαρά.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι τη μέση.
Σημ.
η ίδια συνταγή γίνεται και με αραβική πίτα.