Υλικά
Υλικά
350 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια τους και κομμένες σε κομμάτια
150 γρ ζυμωτό ψωμί, κομμένο σε κυβάκια των 2, 5 εκ.
50 γρ. κίτρινο, σκληρό τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι), χοντρά τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες με τη λάμα του μαχαιριού
½ κ. κ. μαραθόσπορο ελαφρά κοπανισμένο
6 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. κ. κοκκινοπίπερο ή καυτερή πάπρικα
4 κλαράκια βασιλικό
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθούν σε χαμηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε διαδοχικά το σκόρδο, το μαραθόσπορο, το ψωμί και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σωθούν τα υγρά τους κατά το ήμισυ, περίπου σε 25-30 λεπτά.
Σπάμε τα αβγά ένα-ένα και τα ρίχνουμε διαδοχικά στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα, αν τη χρησιμοποιήσουμε.
Σιγά-σιγά, αρχίζουμε να τα σκεπάζουμε περιχύνοντας τη σάλτσα ντομάτας, που τη ρίχνουμε με ένα κουτάλι επάνω τους.
Λίγο πριν απομακρύνουμε το σκεύος στη φωτιά και τα αβγά έχουν ψηθεί στον επιθυμητό βαθμό, ψαλιδίζουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού πάνω τους και τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας τα με επιπλέον φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί και το τριμμένο τυρί -αν το χρησιμοποιήσουμε.
Θ.Τ.