Follow us

Πράσινο κριθαρότο

Πράσινο κριθαρότο

Υλικά

Υλικά

1 κ. σ. ελαιόλαδο

4 πράσινα κρεμμυδάκια, με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια του τσαγιού (ωμό) ψιλό κριθαράκι

1,5 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα πράσινα ψυχανθή λαχανικά (αρακά καθαρισμένο, αμπελοφάσουλα ψιλοκομμένα, κουκιά χλωρά*)

1/2  ματσάκι ρόκα

1,5 κ. σ. δυόσμο

150 ml  λευκό, ξηρό κρασί

1250 ml καυτό ζωμό λαχανικών

200 γρ. χλωρό ανθότυρο + 2 κ. σ. διάφορα μυριστικά ψιλοκομμένα

τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί για μακαρόνια

2 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να τυλιχτεί από το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε με μια κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας το 1/3 από το ζωμό των λαχανικών και τον δυόσμο κι αφήνουμε να σιγοβράζουν, ανακατεύοντας πότε-πότε.

Μόλις η πάστα απορροφήσει αυτό το ζωμό, προσθέτουμε το δεύτερο 1/3 του ζωμού και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πλην της ρόκας κι ανακατεύουμε.

Μόλις εξατμιστεί και ο υπόλοιπος ζωμός ρίχνουμε τον ανθότυρο, ανακατεύουμε καλά για να δέσει το κριθαρότο, το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά ανακατεύοντας το και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία, πριν απορροφήσει ολόκληρη την τρίτη δόση του ζωμού.

Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ, προσθέτοντας από πάνω τη ρόκα, τις λιαστές ντομάτες και το τριμμένο τυρί.Σημ. Αν δεν βρείτε χλωρά κουκιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβας ή κατεψυγμένα.

Θ.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.