Follow us

Κοραλάκια με βλίτα, αντσούγιες και φακές

Κοραλάκια με βλίτα, αντσούγιες και φακές

Υλικά

Υλικά

750 γρ- 1 κιλό βλίτα

400 γρ. βρασμένες φακές ή άσπρα φασόλια (όπως τα βράζουμε για σαλάτα)

160 γρ ζυμαρικά κοραλάκια ή ριγκατόνι

2 κ. σ. ελαιόλαδο

12 φιλετάκια αντσούγιας σε ελαιόλαδο, κομμένα σε χοντρά κομμάτια

2 πιπερίτσες, χωρίς τα σπόρια τους ψιλοκομμένες (καυτερές- τσίλι ή πιο ήπιες)

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

8 ντοματίνια-κομμένα στη μέση

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ζεματάμε τα βλίτα για 2-3 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό.

Στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Ένα-δυο λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε τα βρασμένα όσπρια να ζεσταθούν μέσα στο νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Στο μεταξύ, κόβουμε τα βλίτα και σοτάρουμε τις αντσούγιες σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσουν να διαλύονται ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπερίτσες, το ξύσμα του λεμονιού και τέλος τα ντοματίνια και τα χόρτα και τα αφήνουμε όλα μαζί να ζεσταθούν για μερικά λεπτά.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά al dente τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με μια κουτάλα από το νερό που έβρασαν κι ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.Σημ. Παρόλο που προτείνουμε αυτή τη συνταγή για ζεστή, μπορεί άνετα να σερβιριστεί και κρύα.

Θ.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.