Δροσερή σαλάτα με γιαούρτι και ραπανάκια

Δροσερή σαλάτα με γιαούρτι και ραπανάκια
Υλικά για 7-8 άτομα
1 κ. γιαούρτι πλήρες, πρόβειο ή αγελαδινό
1 φλ.τσ. ραπανάκια πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
1 μεγάλο καρότο σε μικρά ζαράκια ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
1 σκ.σκόρδο τριμμένη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι λευκό

Παρασκευή

Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε αρχικά το γιαούρτι με το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε με αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen