Υλικά
Υλικά
1 λεμόνι
1 κ. κ. μέλι
1 κ. κ. μουστάρδα με σπόρους σιναπιού
3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ πεπόνι αργείτικο
500 γρ πεπόνι αρωματικό (όπως τα μοσχάτα ή τα λουτίφια)
2 κλωναράκια σέλινο σέλερι, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες, μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους (ψιλοκομμένα)
4 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι γαλλικό (σαλάτα) καθαρισμένο και κομμένο με το χέρι
αλάτι και πιπέρι
4 καθαρά φιλέτα καπνιστής πέστροφας των 100 γρ
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα πεπόνια και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
Τα κόβουμε σε κυβάκια.
Ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο με το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας, του σέλινου-σέλερι και του μαϊντανού στα πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τα κομμάτια του πεπονιού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
Χωρίζουμε και τα φιλέτα της πέστροφας στα δύο και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε, συνοδεύοντας τη σαλάτα με φέτες μαύρου ψωμιού ντίνκελ.
Θ.Τ.