Υλικά
Υλικά
1 μικρό κι αρωματικό πεπόνι
½ αγγούρι
4 γιαούρτια στραγγιστά ή βελουτέ
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
παγάκια
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το πεπόνι και αφαιρούμε τα σπόρια του και το περνάμε από το μπλέντερ.
Κόβουμε κατά μήκος, στη μέση, το μισό αγγούρι και αφαιρούμε τα σπόρια του.
Το κόβουμε σε κομματάκια και το ρίχνουμε στο μπολ του μπλέντερ, μαζί με το πεπόνι και το πολτοποιούμε και αυτό.
Προσθέτουμε τα γιαούρτια και 3-4 παγάκια και τα δουλεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρει το μείγμα μια λεία και βελούδινη υφή. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα το μοιράσουμε στα πιάτα.
Τότε προσθέτουμε το δυόσμο κι, αν θέλουμε, μερικά επιπλέον παγάκια.
Θ.Τ.