Follow us

Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και ελιές


Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και ελιές

Υλικά

υλικά

1 φλ.τσ. πλιγούρι

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 κίτρινη πιπεριά

1 μεγάλο κολοκυθάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκ. σκόρδου

1/2 φλ.τσ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό

ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο.

Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, σε φετάκια χοντρά και κατόπιν σε κυβάκια το κολοκυθάκι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε κατά μήκος σε 2-3 σφήνες κάθε σκελίδα από τα 2 σκόρδα.

Τρίβουμε το 3ο σκόρδο και το χτυπάμε με 2-3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σ' ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μείγμα ελαιόλαδου και σκόρδου.

Τα ψήνουμε για 25'-30', περίπου ή ως ότου μαλακώσουν, ανακατεύοντας ενδιαμέσως 2-3 φορές.

Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι.

Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς τους, το λαδόξιδο, προσθέτουμε τις ελιές και το θυμάρι, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί 30' ή περισσότερο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.