Ceviche αλά γκρεκ (του Olivier Campanha)

Ceviche αλά γκρεκ (του Olivier Campanha)
Υλικά για 4 μερίδες
1 άγριο λαβράκι (1200 γρ)
100 γρ φρέσκιες φράουλες
1 μεγάλη τομάτα
4 φύλλα αρμπαρόριζα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αφρός αλατιού
Ροζ πιπέρι
1 λεμόνι
1 λάιμ

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ
Παίρνουμε τις μισές φράουλες που έχουμε πλύνει σχολαστικά πριν, τις βάζουμε στο μπλέντερ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ξύσμα από το μισό λεμόνι και τις πολτοποιούμε, ρίχνοντας σιγά - σιγά 150 γρ ελαιόλαδο.

Ψάρι
Φιλετάρουμε το λαυράκι μας. Αφαιρούμε τα κόκκαλα προσεκτικά και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (σχεδόν διάφανες).

Σερβίρισμα
Ρίχνουμε στο πιάτο αφρό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κα ιξύσμα λάιμ. Γεμίζουμε ομοιόμορφα το πιάτο με τις φέτες από το λαυράκι, ρίχνουμε ακόμα λίγο αλάτι, πιπέρι και ξύσμα λάιμ, ρίχνουμε τη βινεγκρέτ, τοποθετούμε ομοιόμορφα τις υπόλοιπες φράουλες, ρίχνουμε την αμπαρόριζα ψιλοκομμένη και μικρούς κύβους τομάτας που έχουμε αποφλοιώσει από πριν και τέλος ρίχνουμε το ροζ πιπέρι που έχουμε σπάσει με τα χέρια μας.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen