Υλικά
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας των 140-150 γρ. καθαρισμένα
4 μικρά καρότα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
2 λεπτά πράσα (μόνο το άσπρο τμήμα τους), ψιλοκομμένα
4 κ. κ. βούτυρο, ελαφρά ζεστό
1 1/2 κ. κ. ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
αλατοπίπερο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κλαράκια θυμάρι
8 φυλλαράκια λουίζας
Παρασκευή
Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καρότα και τα πράσα με ελάχιστο βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας τα τακτικά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με το ξύσμα του λεμονιού, το τζίντζερ και το αλατοπίπερο.
Κόβουμε 4 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 30Χ50 εκ.
τα διπλώνουμε κατά πλάτος στα δύο, τα ανοίγουμε ξανά, απλώνουμε στο καθένα από ένα φιλέτο γλώσσας το αλατοπιπερώνουμε από τη μια πλευρά και τα γυρίζουμε από την άλλη.
Απλώνουμε τα λαχανικά στο χαρτί, τοποθετούμε επάνω τους τα φιλέτα του ψαριού και τα αλείφουμε με το αρωματικό μας βούτυρο.
Κλείνουμε χαλαρά το χαρτί, ενώνοντας τις άκρες του πάνω από το ψάρι και στρίβοντας τες για να κλείσει καλά.
Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230ο, για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε τα πακετάκια, προσεκτικά, τα μεταφέρουμε σε ατομικά πιάτα με το χαρτί τους, αφού κρατήσουμε το ζωμό τους σε ένα μπολ.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε όπως είναι με το χαρτί τους ή να τα βγάλουμε από αυτό.
Θ.Τ.