Σπανακόπιτα με μυρωδικά χόρτα

Σπανακόπιτα με μυρωδικά χόρτα
υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 
1 1/2 κ. σπανάκι φρέσκο, τρυφερό
1 1/2 φλ.τσ. φέτα χοντροκομμένη
2 αβγά
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1/2 ματσάκι μυρώνια
1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια και το πλένουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε να στραγγίξει σε τρυπητό και το στεγνώνουμε κατόπιν όσο καλύτερα μπρούμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε μέτριες ροδέλες το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος. Πλένουμε τα μυρώνια, τον άνηθο, τις καυκαλήθρες και τα κρατάμε χωριστά το καθένα. Χωρίζουμε και αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τις καυκαλήθρες. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια χωρίς να πάρουν χρώμα, για 3'-4'. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον μισό άνηθο, αλάτι και πιπέρι  και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται ελαφρώς το σπανάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά (εκτός από τα μυρώνια), τον μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1'-2'. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε μεγάλο τρυπητό να στραγγίξει το ζουμί του και να κρυώσει τελείως. Τότε το ξαναβάζουμε σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε μέσα τα μυρώνια, τον υπόλοιπο άνηθο, τη φέτα και τα αβγά χτυπημένα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και λαδώνουμε ελαφρά με το πινέλο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας καθένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε στη μέση τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο, χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα ή ρόμβους και την ψήνουμε στο φούρνο για 40'-45', ελέγχοντας αν έχει ψηθεί και το κάτω μέρος. 


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen