Follow us

Πίτσα με γαρίδες και κολοκυθάκια

Πίτσα με γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη (για 3 πίτσες σε ταψάκι των 30 εκ)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ).

400 ml  χλιαρό νερό

1 κ. κ. ζάχαρη 

1/2 κ. κ. χοντρό αλάτι.

3 κ. κ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση 

120 γρ κατίκι Δομοκού καλά στραγγισμένο

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

450 γρ μικρές γαριδούλες ή 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

20 μικρά φυλλαράκια βασιλικού

5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

ελαιόλαδο για το ράντισμα της πίτσας

Παρασκευή

Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μια λεκανίτσα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε με μιας όλο το νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά ζυμώνοντας το μέχρι να πάψει η ζύμη να κολλάει στα χέρια μας.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε μια ελαφριά λαδωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα κι αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.

Μόλις περάσει η 1 ώρα ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε και πάλι τη ζύμη να σταθεί, για 10-15 λεπτά.Ανοίγουμε ένα τα κομμάτια της ζύμης με τον πλάστη και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψάκι της πίτσας.

Ραντίζουμε τη ζύμη με ελάχιστο ελαιόλαδο και Απλώνουμε το κατίκι και τοποθετούμε από απάνω του τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε ομοιόμορφα τις γαρίδες και τα φυλλαράκια του βασιλικού, αν θέλουμε προσθέτουμε και τα ντοματίνια.

Ραντίζουμε καλά με το ελαιόλαδο την πίτσα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 230ο φούρνο, στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου, για 10 λεπτά και στην συνέχεια την ανεβάζουμε τη σχάρα μια βαθμίδα και ψήνουμε την πίτσα για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα υλικά της γέμισης κι η ζύμη.

Ο χρόνος εξαρτάται βέβαια και από την κουζίνα του καθενός, οπότε καλό θα είναι να ελέγχουμε την πίτσα την ώρα που ψήνεται. Σημ.:.

Μπορούμε να την χωρίσουμε στα τρία είτε για να φτιάξουμε 3 πίτσες είτε για να κρατήσουμε μια ποσότητα στην κατάψυξη.

Το κάθε 1/3 είναι αρκετό για μια πίτσα με διάμετρο 30 εκατοστών.

Επειδή αυτή η ζύμη είναι για 3 πίτσες και δίνουμε τη γέμιση για 1 επαναλαμβάνουμε τη συνταγή της ζύμης με άλλες 2 διαφορετικές γεμίσεις.Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.