Follow us

Πράσινη αβγοσαλάτα

Πράσινη αβγοσαλάτα

Υλικά:

6+1 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα
1 κ. κ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
30 ml ξίδι από λευκό κρασί
120 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
80 γρ κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
1/2-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα (ένα στάδιο πριν τη σκόνη)

Παρασκευή

Βάζουμε τον ένα κρόκο του αβγού σε ένα μπολ μαζί με την μουστάρδα και το ξίδι και τον πολτοποιούμε. Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει μια κρεμώδη υφή. Ανακατεύουμε στο μείγμα της τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Κόβουμε τα αβγά σε ροδέλες ή στα τέσσερα, τα βάζουμε σε ένα ρηχό μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.

Θ.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;