Follow us

Μύδια πιλάφι


Μύδια πιλάφι

Υλικά

υλικά για 4-6 άτομα

30 περίπου ζωντανά μύδια

2 φλ.τσ. ρύζι καρολίνα

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος

3 3 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (1 φλ.τσ.)

1 μπουκάλι μπίρα

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κουκουνάρι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τις φουντίτσες που εξέχουν, τραβώντας με δύναμη.

Πετάμε όσα είναι ανοιχτά, άρα όχι ζωντανά.

Τα βάζουμε κατόπιν σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μερικά λεπτά (όχι πάνω από 5') μέχρι να ανοίξουν όλα.

Αν κάποια δεν έχουν ανοίξει τα αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα και αν δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Τα στραγγίζουμε από το νερό τους (το κρατάμε σουρωμένο) και ρίχνουμε το σκόρδο και τη μπίρα.

Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 5' και κρατάμε στην άκρη.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 φλ.τσ.

νερό και λίγο από το ζουμί των μυδιών (ελέγχουμε την αλμύρα και αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο).

Λίγο πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια με τη σάλτσα τους και τον μαϊντανό.

Αφήνουμε να απορροφηθεί το υγρό, βγάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το πιλάφι για λίγα λεπτά με καθαρή πετσέτα.

Αφήνοντας τα περισσότερα από τα μύδια με το κέλυφος έχουμε πιο εντυπωσιακή παρουσία.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.