Υλικά
Υλικά
1 δεματάκι πράσινα σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
40 γρ. κουκουνάρι
1 λεμόνι
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και ζεματάμε τα σπαράγγια και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Κόβουμε τα κεφαλάκια τους, περνάμε τα κοτσάνια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, μαζί με τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα κουκουνάρια και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να γίνει σχηματιστεί μια κρέμα με υφή αλοιφής.
Την αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα και στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω σε φρυγανισμένα ψωμάκια, μαζί με κάποιο φρέσκο τυρί (γαλοτύρι, κατίκι, ξινομυζήθρα) ή με βραστά αυγά ορτυκιών, φροντίζοντας να βάλουμε κι από 1-2 κεφαλάκια σπαραγγιών σε κάθε σνακ.
Μπορούμε όμως να γεμίσουμε και ρολάκια από προσούτο ή ζαμπόν με αυτή την κρέμα. Σημ. Η κρέμα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλειμμα ή ντιπ. Σε περίπτωση που περισσέψει κρέμα, μπορούμε να την διατηρήσουμε για 1-2 μέρες στο ψυγείο, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη.Θ.Τ.