Follow us

Τσουρέκι με φέτα (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)


Τσουρέκι με φέτα (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

10 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη

50 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη

3 αυγά

50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό

4 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μαχλέπι

4 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι

37,5 γρ. (1 1/2 κυβάκι) Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση 

80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό

100 γρ. (2 τεμάχια) πιπεριές πράσινες

100 γρ. (2 τεμάχια) πιπεριές κόκκινες

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί

300 γρ. φέτα

1 αυγό 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα με το νερό, διαλύετε τη νωπή μαγιά και τα βάζετε στο μπολ του μίξερ.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).

Ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο διαστάσεων 25 Χ 25 εκατοστών.

Κόβετε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο.

Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.

Προσθέτετε τη φέτα και απλώνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.

Διπλώνετε σε ρολό και τοποθετείτε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί.

Το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί το τσουρέκι σε όγκο, αλείφετε με το αυγό και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.