Follow us

Μπιφτέκια φωλιές με πουρέ (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Μπιφτέκια φωλιές με πουρέ (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Υλικά

Yλικά για 6 άτομα

(Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα - Χρόνος ψησίματος: 40’ - 45΄)

750 γραμ. κιμά

3-4 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)

1 κρεμμύδι (τριμμένο)

1 αυγό

2 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο (λιωμένο) 

αλάτι, πιπέρι 

1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)

2 βρασμένα καρότα (σε κύβους) 

50 γραμ. λιωμένο Flora soft με βούτυρο  

για τον πουρέ

3 μεγάλες πατάτες

4 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο

11/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα

αλάτι, πιπέρι

λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ: βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ να πολτοποιηθούν.

Ζεσταίνουμε το Flora σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πατάτες, το γάλα και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα του πουρέ.

Κατεβάζουμε τον πουρέ από τη φωτιά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα μπιφτέκια: βάζουμε τον κιμά σε μπολ, προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, καλά μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη, το κρεμμύδι, το αυγό, το αλατοπίπερο και το λιωμένο Flora.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε μεγαλούτσικα μπιφτέκια.

Πλαταίνουμε λίγο τα μπιφτέκια με τα χέρια και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο τους.

Τα βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λίγο Flora και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο και μοιράζουμε στις λακκούβες που έχουμε κάνει, τον αρακά και τα καρότα.

Kαλύπτουμε με 1-2 κουταλιές από τον πουρέ και περιχύνουμε με λίγο λιωμένο Flora.Ξαναβάζουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει ελαφρά ο πουρές. Σερβίρουμε με βρασμένα ανάμικτα λαχανικά ή σαλάτα εποχής.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε μεγαλούτσικα μπιφτέκια. Πλαταίνουμε λίγο τα μπιφτέκια με τα χέρια και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο τους. Τα βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λίγο Flora και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο. Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο και μοιράζουμε στις λακκούβες που έχουμε κάνει, τον αρακά και τα καρότα. Kαλύπτουμε με 1-2 κουταλιές από τον πουρέ και περιχύνουμε με λίγο λιωμένο Flora.Ξαναβάζουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει ελαφρά ο πουρές. Σερβίρουμε με βρασμένα ανάμικτα λαχανικά ή σαλάτα εποχής.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.