Follow us

Πίτα χορταρικών με πουρέ (Της Αντωνίας Κατή food, stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Πίτα χορταρικών με πουρέ (Της Αντωνίας Κατή food, stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Υλικά

Yλικά για 6 άτομα

(προετοιμασία: 45΄ -ψήσιμο: 40’ - 45΄)

1,1/2 κιλό διάφορα χόρτα ψιλοκομμένα (σπανάκι, καυκαλίθρες, μυρώνια, τσουκνίδες κ.ο.κ)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) 

1/2 πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά

1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο) 

200 γραμ. τυρί φέτα (θρυμματισμένη) 

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο

Για την επικάλυψη

1 πακέτο πουρέ Knorr

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά

1-2 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο (λιωμένο) 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το Flora σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με τα χόρτα και τα αναμιγνύουμε με τα ανάμικτα λαχανικά, τον άνηθο και την φέτα.

Αλείφουμε με λίγο Flora ένα ταψί ή πυρέξ και απλώνουμε σε μια στρώση το μίγμα των χορταρικών. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τον πουρέ, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε στην συσκευασία του.

Τον αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και τον απλώνουμε στο ταψί, πάνω από το μίγμα των χορταρικών.

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα χόρτα, Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Περιχύνουμε με το Flora και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο πουρές.tipsΓια να είναι πιο «σταθερό» το φαγητό μας και να κόβετε πιο εύκολα σε κομμάτια μπορούμε να στρώσουμε στο ταψί, πριν βάλουμε τα χόρτα, μερικές ροδέλες πατάτας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.