Follow us

Πουρές πατάτας σουφλέ (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Πουρές πατάτας σουφλέ (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

(Προετοιμασία: 45΄- 50΄ Ψήσιμο: 30’ - 35’)

6-8 μεγάλες πατάτες βρασμένες 

150 γραμ. Flora  soft με βούτυρο (λιωμένο) 

200 ml κρέμα γάλακτος

5-6 φέτες μπέικον (κομμένο και ελαφρά σοταρισμένο) 

5 -6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια

1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια (ψιλοκομμένα) 

2 κρόκους αυγών (ελαφρά χτυπημένους) 

4 ασπράδια

λίγο μοσχοκάρυδο

500 γραμ. τριμμένο κασέρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora.

Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το flora και την κρέμα.

Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί.

Αλατοπιρώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με λίγο Flora ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε απαλά με το υπόλοιπο τυρί.Απλώνουμε πάνω από το μίγμα του πουρέ τη μαρέγκα με το τυρί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του σουφλέ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.