Υλικά
Υλικά
1 φλιτζάνι ρεβίθια, καλά μουσκεμένα από βραδύς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
μαύρο πιπέρι
1/2 κ. κ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ. κ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1/2 κ. κ. κουρκουμά τριμμένο
1 κιλό στήθος ή σπαλομύτα από μοσχάρι, κομμένη σε κομμάτια
1 σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
3 αβγά, καλά πλυμένα εξωτερικά
περίπου 600 ml ζωμό κότας ή βοδινού
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μια καλά μουσκεμένη γάστρα και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος και της σελινόριζας ανάμεσα στα ρεβίθια και τέλος βάζουμε τα αυγά γύρω από το κρέας.
Προσθέτουμε από το ζωμό που επιλέξαμε όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και τα αυγά και σκεπάζουμε το σκεύος.
Το βάζουμε στο φούρνο, τον ανάβουμε στους 150ο ? και ψήνουμε το φαγητό για 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Σε αυτό το διάστημα, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό, για να είμαστε σίγουροι πως θα σκεπάζει τα αυγά τουλάχιστον κατά το ήμισυ.
Την ώρα του σερβιρίσματος καθαρίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα μοιράζουμε στα πιάτα, όπου ήδη έχουμε σερβίρει το κρέας και τα συνοδευτικά του.
Σημ.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σελινόριζα με κολοκάσι ή αν θέλετε μια πιο γλυκιά αίσθηση με γλυκοπατάτα.
Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε και μια χούφτα σταφίδες στη γάστρα πριν την βάλετε στο φούρνο. Θ.Τ.Updated: 17/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 14/02/14