Follow us

Φιλετάκια με μαύρο και πράσινο πιπέρι

Φιλετάκια με μαύρο και πράσινο πιπέρι

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

4 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο πάχους 4-5 εκ. περίπου

200 ml ζωμό κρέατος

100 ml μπράντυ

100 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μαύρο πιπέρι χοντροσπασμένο

1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους

2 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

παρασκευή

Απλώνουμε σε ρηχό πιάτο το σπασμένο μαυροπίπερο και περνάμε μέσα τα φιλέτα, να κολλήσει αρκετό σε κάθε πλευρά.

Σε μεγάλο τηγάνι λυώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά, να πάρουν χρώμα από τις δυο πλευρές.

Θα χρειαστούν περίπου 3' από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο και λίγο περισσότερο αν τα θέλετε πιο ψημένα (σε μέτρια φωτιά).

Ομως, μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν εσωτερικά.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το μπράντυ και ανάβουμε αμέσως προσεκτικά μ' ένα σπίρτο.

Μόλις σβήσει η φλόγα προσθέτουμε τον ζωμό και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί και να πήξει (2'-3').

Προσθέτουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Εκτός φωτιάς, βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα φιλέτα με το ζουμί που έχουν αφήσει στην πιατέλα και αφήνουμε να μείνουν μερικά λεπτά, γυρίζοντας και από την άλλη.

Πριν σερβίρουμε τα ζεσταίνουμε ελαφρά.

Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.σημ.1 το ίδιο πιάτο μπορεί να γίνει και με χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι), αλλά θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο. σημ.

2 σπάζουμε τους κόκκους πιπεριού κοπανώντας τους ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολα ή σε γουδί ή με 2-3 πατήματα στο μούλτι)

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.