Follow us

Σολομός σε τραγανή κρούστα

Σολομός σε τραγανή κρούστα

Υλικά

υλικά για 2 άτομα

2 φέτες σολομού των 150 γρ. περίπου η καθεμία

50 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 σκ. σκόρδου λυωμένες

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Τα αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε στο μούλτι τα ψίχουλα, τα σκόρδα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το ξύσμα και τα κάνουμε ένα μείγμα.

Το αδειάζουμε σε πιάτο και πατάμε επάνω τα φιλέτα να σκεπαστούν με αυτό γύρω γύρω.

Τα ακουμπάμε σε σχάρα επάνω από ταψάκι και τα ψήνουμε 5' από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδοκόκκινα.

Τα σερβίρουμε με μπρόκολο και άλλα λαχανικά στον ατμό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.