Υλικά
υλικά για 2 άτομα
2 φέτες σολομού των 150 γρ. περίπου η καθεμία
50 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 σκ. σκόρδου λυωμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα του ψαριού.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε στο μούλτι τα ψίχουλα, τα σκόρδα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το ξύσμα και τα κάνουμε ένα μείγμα.
Το αδειάζουμε σε πιάτο και πατάμε επάνω τα φιλέτα να σκεπαστούν με αυτό γύρω γύρω.
Τα ακουμπάμε σε σχάρα επάνω από ταψάκι και τα ψήνουμε 5' από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδοκόκκινα.
Τα σερβίρουμε με μπρόκολο και άλλα λαχανικά στον ατμό.