Υλικά
Υλικά (ως πρώτο πιάτο)
360 γρ. σπαγγέτι
1 κ. κ. αλάτι
1 βαζάκι των 250 γρ σάλτσα πέστο φιστικιού από την Αίγινα
6 ξερές λιαστές ντομάτες (όχι σε ελαιόλαδο), πολύ ψιλά κομμένες
8 λεπτές φέτες μπέικον καπνιστό
180 ξεψαχνισμένο ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κομματάκια
(προαιρετικά)
100-150 ml νερό από την κατσαρόλα όπου έβρασαν τα ζυμαρικά
100 γρ. περίπου τριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
Τσιγαρίζουμε, στο μεταξύ, το μπέικον σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει σαν τσιπς.
Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε καλά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε καλά για να πάρουν τη γεύση του.
Προσθέτουμε όσο πέστο χρειάζεται για να τυλιχτούν ικανοποιητικά τα σπαγγέτι και το αραιώνουμε με λίγο από το ζεστό νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες και το κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως.
Θ.Τ.