Follow us

Ψαροκροκέτες (της Νταϊάνα Κόχυλα)

Ψαροκροκέτες (της Νταϊάνα Κόχυλα)

Υλικά

Υλικά (για περίπου 20 ψαροκροκέτες)

Για τη μαγιονέζα

1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας

1/2  κουταλάκι ζάχαρη

1/2  κουταλάκι αλάτι

1/2  κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

1/2  κουταλάκι ξίδι από λευκό κρασί

2 κρόκοι αυγών

1  2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Για τις κροκέτες

10 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο τμήμα τους, ψιλοκομμένα

3 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ψάρι σε κομματάκια –μπακαλιάρος, πέρκα ή άλλο–, ξεκοκαλισμένο σχολαστικά

4 του φλιτζανιού φρέσκος αγριομάραθος, ψιλοκομμένος, φύλλα μάραθου ή άνηθος

4 του φλιτζανιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κουταλιές ούζο

2 κοφτές κουταλιές κύμινο

1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

2 αυγά

αλεύρι

ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1.

Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα: Στο μίξερ χτυπάτε τα στεγνά υλικά για να αναμειχθούν.

Προσθέτετε το ξίδι και τους κρόκους και χτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σταγόνα σταγόνα, χτυπώντας μέχρι να πήξει το μείγμα.

Ρίχνετε εναλλάξ το λάδι και το λεμόνι, χτυπώντας μέχρι η μαγιονέζα να αποκτήσει υφή κρέμας.

Αν σας σβολιάσει, ξεκινάτε από την αρχή με τα στεγνά υλικά, το ξίδι και τους κρόκους, και ρίχνετε το σβολιασμένο μείγμα στο νέο την ώρα που αρχίζει να πήζει.

Συνεχίζετε ρίχνοντας το λεμόνι και το λάδι εναλλάξ.

Φυλάτε τη μαγιονέζα, σκεπασμένη, στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε – το πολύ για 24 ώρες.2.

Ετοιμάζετε τα μπουρεκάκια: Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια στο μίξερ.

Προσθέτετε το ψάρι και τα βότανα και τα χτυπάτε όλα μαζί για να αναμειχθούν.

Προσθέτετε το ούζο, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάτε.

Ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και πυκνόρρευστο.

Το μεταφέρετε σε μπολ και το φυλάτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να σκληρύνει λίγο.3.

Βάζετε 1o φλιτζάνι αλεύρι σε πιάτο ή λαδόκολλα.

Βγάζετε το μείγμα ψαριού από το ψυγείο.

Παίρνετε 1 γεμάτη κουταλιά και φτιάχνετε ένα μπαλάκι 5 εκ.

Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.4.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι.

Το λάδι πρέπει να κάψει, αλλά να μην καπνίσει.

Βάζετε 4-5 μπουρεκάκια στο τηγάνι.

Τα αναποδογυρίζετε με σπάτουλα για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Αφαιρείτε το καμένο αλεύρι από το τηγάνι και ρίχνετε τα υπόλοιπα μπουρεκάκια.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Νταϊάνα Κόχυλα "Μεζές", εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.