Follow us

Κοτόπιτα με δυόσμο, φέτα και αυγά (της Νταϊάνα Κόχυλα)

Κοτόπιτα με δυόσμο, φέτα και αυγά (της Νταϊάνα Κόχυλα)

Υλικά

Υλικά για 8-10 μερίδες

3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

2 φλιτζάνια κοτόπουλο, βρασμένο και ψιλοκομμένο

3 του φλιτζανιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

250 γρ. φύλλο κρούστας, ξεπαγωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

Ελαιόλαδο για την επιφάνεια του φύλλου

2 μεγάλα αυγά

3 κουταλιές γάλα

1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

1.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζετε τον κρεμμύδι και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο, τον δυόσμο και το μείγμα κρεμμυδιού.

Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο.2.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C.

Λαδώνετε ελαφρά ταψί διαστάσεων 22x32x5 εκ.

Τοποθετείτε 1 φύλλο καθέτως στο ταψί.

Το αλείφετε με λάδι, κυρίως γύρω από τις άκρες.

Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο, λίγο πιο διαγώνια από το πρώτο, ώστε να σχηματίσει βεντάλια γύρω από το ταψί.

Το αλείφετε με λάδι και συνεχίζετε έτσι με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα με διαφορετική κλίση, μέχρι να καλυφθεί εντελώς ο πάτος του ταψιού, και από το χείλος του να εξέχει ο ίδιος αριθμός φύλλων.3.

Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα.

Τυλίγετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, για να δημιουργηθεί χείλος.

Χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνετε τη φέτα.

Περιχύνετε με το μείγμα την πίτα, γέρνοντας το ταψί για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Ψήνετε την πίτα για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να σταθεί η γέμιση, και το φύλλο να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Τη βγάζετε από τον φούρνο, την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την κόβετε από το κέντρο προς τα έξω σε 8-10 τρίγωνα κομμάτια.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Νταϊάνα Κόχυλα "Μεζές", εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.