Υλικά
600 γρ. πρόβειος κιμάς Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. της σούπας κοκκινοπίπερο
1 κουτ. του γλυκού μαυροπίπερο
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
3 κουτ. της σούπας νερό
αλάτι
Για γαρνίρισμα
Ψητές ντομάτες, πιπεριές κέρατο, κοκκινιστό πλιγούρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το μπαγιάτικο ψωμί και το στύβετε καλά με τα χέρια σας να στραγγίξει.
Το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τον κιμά, το σκόρδο, ψιλοκομμένο, το κοκκινοπίπερο, το μαυροπίπερο, το κύμινο, τα τριμμένα κρεμμύδια, το νερό και λίγο αλάτι.
Τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας.
Σκεπάζετε το μπολ με τον κιμά με μια πετσέτα και τον φυλάτε στο ψυγείο σας για 2-3 ώρες.
Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, βγάζετε τον κιμά και τον πλάθετε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια.Τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε στη σχάρα, αναποδογυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδοψηθούν.
Σερβίρετε γαρνίροντας τα πικάντικα σουτζουκάκια με ψητές ντομάτες, ψητές πιπεριές κέρατο και λίγο κοκκινιστό πλιγούρι.*Η συνταγή είναι από το "Ημερολόγιο μαγειρικής 2014" του Ηλία Μαμαλάκη, εκδόσεις Μίνωας.