Follow us

Τάρτα με ντομάτα, ρίγανη και παρμεζάνα (της Ναταλίας Δραγούμη)

Τάρτα με ντομάτα, ρίγανη και παρμεζάνα (της Ναταλίας Δραγούμη)

Υλικά

Υλικά:

Για τη ζύμη:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπα ελαιόλαδο 

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

1/4 κούπας νερό

Για τη γαρνιτούρα:

3 κανονικές ντομάτες

3 κ.σ. μουστάρδα

100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη 

1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση

1.

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας με τις άκρες των δακτύλων μας το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.

Μετά, σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό.

Συνεχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη για περίπου 4-5 λεπτά.

Η ζύμη μας θα είναι μαλακιά και ρευστή.

Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.2.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλάδωτη ταρτιέρα (διαμέτρου 28-30 cm) και την απλώνουμε (η ζύμη θα γλιστράει).3.

Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Τη βγάζουμε, την αλείφουμε με μουστάρδα και απλώνουμε μια στρώση παρμεζάνας. 4.

Τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.5.

Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη, γαρνίρουμε με ρίγανη (αν έχουμε και φρέσκια, ακόμα καλύτερα!).Tips: 1.

Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. 2.

Δεν είναι περίεργο το ζυμάρι της τάρτας να βγει μαλακό, οφείλεται στο λάδι!*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ναταλίας Δραγούμη "Μαγειρεύοντας με την κόρη μου", εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.