Follow us

Λάχανο γιαχνί

Λάχανο γιαχνί

Υλικά

υλικά για 4-5 άτομα

1 μέτριο λάχανο κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1-2 κλωνάρια σέλερι σε φετάκια

1 κουτί ντοματάκια στο χυμό τους

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

3-4 κόκκοι μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.

Προσθέτουμε το σέλερι και συνεχίζουμε 2' ακόμη.

Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο λάχανο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30' ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα.

Ταιριάζει σαν συνοδευτικό σε κρύο χοιρινό και ψητά κρέατα αλλά τρώγεται πολύ καλά και σκέτο ή με λευκό ρύζι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.