Υλικά
Υλικά
6 αβγά
2 κ. σ. διάφορα μυριστικά της αρεσκείας μας
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
150 γρ πατάτες από το ψητό, κομμένες σε λεπτές φετούλες
3-4 κ. σ. μανιτάρια, ήδη σοταρισμένα
5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη, σε λωρίδες
1-2 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ή κομμάτια από το ψητό, αν έχει απομείνει
αλάτι και πιπέρι
2 κ. σ. βούτυρο
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε με τη σειρά, χωριστά, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα ντοματίνια.
Χτυπάμε τα αβγά με τα μυριστικά και αλατοπιπερώνουμε.
Βουτυρώνουμε ένα μαντεμένιο σκεύος και στρώνουμε τις πατάτες στον πάτο του, από πάνω τοποθετούμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα ντοματίνια και προσθέτουμε το ζαμπόν ή όποιο άλλο υλικό χρησιμοποιήσουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τα χτυπημένα αβγά και τα τηγανίζουμε μερικά λεπτά, μέχρι να «δέσει» η ομελέτα.
Την απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και την βάζουμε για λίγο σε προθερμασμένο, στους 160ο C, φούρνο και την ψήνουμε μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα από πάνω.
Μπορούμε να συντομεύσουμε τη διαδικασία στο γκριλ, αν διαθέτει ο φούρνος μας.