Υλικά
Υλικά
1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
2 κ. σ. σουσάμι
2 κ. σ. παπαρουνόσπορο ή μαύρο σουσάμι (μαυροκούκι)
1 κ. κ. ανθός αλατιού (αφρίνα)
1 αβγό, χτυπημένο
Παρασκευή
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου την αλείφουμε με το αυγό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και το αλάτι, πιέζουμε να κολλήσουν πάνω στη σφολιάτα και κόβουμε λεπτές λωρίδες, πάχους 1,5 εκ.
και τις στρίβουμε.
Τις περνάμε ξανά με το αυγό και τις τοποθετούμε σε μια ελαφρά βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε τα στριφτάρτια μας σε προθερμασμένο στους 200οC, για 8-10 λεπτά. Ταιριάζουν με τα απεριτίφ, με βάση το κρασί (βερμούτ, Lillet κ.α.)Παραλλαγή: Στριφτάρια με αντσούγιες: Αντικαθιστούμε το σουσάμι ή τον παπαρουνόσπορο με φιλετάκια αντσούγιας και φτιάχνουμε στριφτάρια που ταιριάζουν πολύ με τα γλυκανισάτα απεριτίφ, όπως το ούζο ή το Pernod ή το Ricard.