Υλικά
υλικά
1 κουνέλι
για τη γέμιση
100 γρ. κινόα
100 γρ. ξερα βερίκοκα ψιλοκομμένα
40 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 σφινάκι κονιάκ
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
για το γλάσο
100 γρ. μέλι
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
Παρασκευή
Φτιάξτε τη γέμιση.
Ψιλοκόψτε τα συκωτάκια από το κουνέλι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε τα συκωτάκια σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σβήστε με το κονιάκ.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήστε να πάρουν μια βράση προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αλατοπιπερώστε το κουνέλι και γεμίστε το με το μείγμα που ετοιμάσατε.
Κλείστε με οδοντογλυφίδες ή λεπτό σπάγκο.
Τοποθετήστε το σε ένα ταψί με 2 ποτήρια λευκό κρασί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις και αέρα για 1,5 ώρα στους 170-180 βαθμούς.
Φτιάξτε το γλάσο ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
Την τελευταία μισή ώρα του ψησίματος αλείψτε το κουνέλι κάθε 5 λεπτά με τη βοήθεια ενός πινέλου.