Υλικά
υλικά
400 γρ. ζυμαρικά κοντά (ορεκιέτε, πέννες ή φουζίλι)
800 γρ. περίπου κολοκύθα κίτρινη
4 χοντρές φέτες μπέικον
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φασκόμηλο
1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κύβους-μπουκιές.
Τη βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και την πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει (περ.
45') ανακατεύοντας 2 φορές τα κομμάτια.
Καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε τηγανάκι, με προσοχή γιατι αρπάζει εύκολα.
Βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Το αφήνουμε να σωταριστεί στο λίπος του μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά να μην στεγνώσει, περίπου 4'-5'.
Αδειάζουμε λίγο από το λίπος του και προσθέτουμε στο τηγάνι το φασκόμηλο και την ψημένη κολοκύθα.
Σωτάρουμε 2' ακόμα ανακατεύοντας με σπάτουλα και προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε.
Εχουμε στραγγίξει τα ζυμαρικά al dente και τα ρίχνουμε στο σκεύος με το μπέικον και την κολοκύθα, μαζί με 2 κ.σ από το νερό τους και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε στη φωτιά για 1'-2' και σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα.