Follow us

Σούπα με αρακά και μέντα

Σούπα με αρακά και μέντα

Υλικά

Υλικά

250 γρ. κατεψυγμένο αρακά 

450 ml ζεστό ζωμό λαχανικών 

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο 

1 χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας, κομμένα, ή 1 κ.σ. αποξηραμένη μέντα 

λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά) 

τριμμένο μαύρο πιπέρι 

4 φέτες ψωμί, για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τον αρακά σε ένα μπολ, προσθέτετε βρασμένο νερό, καλύπτετε με ένα καπάκι και τον αφήνετε περίπου πέντε λεπτά.

Στραγγίζετε το νερό με σουρωτήρι μέσα στο νεροχύτη. Αναμειγνύετε στο μπλέντερ τον αρακά, το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και τα αρωματικά ώσπου να αποκτήσετε ένα απαλό μείγμα.

Προσθέτετε κι άλλο ζωμό αν η σούπα είναι πολύ πηχτή.

Ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Προτάσεις Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά κρεμ φρες σε κάθε μερίδα για να γίνει πιο νόστιμη και κρεμώδης.

Αν θέλετε να βάλετε μπέικον, ζητήστε από έναν ενήλικο να ψήσει στο γκριλ τέσσερις φέτες.

Κόβετε σε μικρά κομμάτια μία φέτα για κάθε μερίδα.

Ο συνδυασμός είναι πεντανόστιμος!Τα περισσότερα πιάτα πρέπει να σερβίρονται είτε κρύα, είτε ζεστά, αλλά αυτή η σούπα μπορεί να σερβιριστεί και με τους δύο τρόπους.

Όταν μαγειρευτεί ο αρακάς σύμφωνα με το πρώτο βήμα, μετά μπορείτε να τον αφήσετε να κρυώσει ή να τον ζεστάνετε.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "1,2,3, μαγειρεύουμε" των εκδόσεων Ψυχογιός.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.