Follow us

Σουφλέ κολοκύθας με γραβιέρα ατομικά

Σουφλέ κολοκύθας με γραβιέρα ατομικά

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

600 γρ. κολοκύθα με τη φλούδα

60 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

3 αβγά

1 μεγάλη πατάτα 

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. βούτυρο

1 κ.σ. φρυγανιά

παρασκευή

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την πατάτα.

Τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα ψήνουμε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25'.

Αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλουν τελείως τα υγρά τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Βουτρώνουμε τέσσερα ατομικά σκεύη για σουφλέ και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Λυώνουμε τα λαχανικά με το πιρούνι ή την πρέσα του πουρέ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το τυρί, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

Γεμίζουμε τα σκεύη κατά τα 2/3 και βάζουμε στο φούρνο για 25' περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως. tips: μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα αρκετές ώρες πριν, προσθέτοντας τη μαρέγκα την τελευταία στιγμή, που θα τα ψήσουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.