Υλικά
υλικά
200 γρ. μπέικον καλής ποιότητας
220 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη ( ή τσένταρ ή ρεγκάτο ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί)
4 κρόκους αβγών και 6 ασπράδια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ.τσ. γάλα περίπου
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Ψήνουμε τις φέτες του μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτες, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Τις στραγγίζουμε από το λίπος και όταν κρυώσουν τις σπάμε σε κομματάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Σε μικρή κατσαρόλα λυώνουμε 1 κ.σ βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε για 5'-6' μέχρι να μαλακώσει και να μυρίσει.
Τότε το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να αναμειχθεί καλά.
Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
Οταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τμηματικά το τυρί, ανακατεύοντας.
Οταν λυώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του σουφλέ και πασπαλίζουμε τον πάτο με την παρμεζάνα και τη φρυγανιά.
Προσθέτουμε στο χλιαρό μείγμα τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους, ανακατεύουμε και βάζουμε, τέλος, και το μπέικον.
Χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα σφιχτή.
Ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα που έχει κρυώσει το 1/3 της μαρέγκας και κατόπιν το υπόλοιπο σε δυο δόσεις, ώστε να διατηρηθεί το μείγμα αφράτο.
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε μέχρι να τριπλασιαστεί περίπου σε όγκο και να ροδοκοκκινίσει, γύρω στα 40'.
Σερβίρουμε αμέσως.